När är midsommardagen ?

när är midsommardagen ? Midsommardagen röd dag, Midsommardagen 2022, Midsommar dagen 2022, Midsommardagen att göra, Midsommardagen flaggdag, Annandag midsommar, Midsommardagen Systembolaget, Midsommardagen Leksand

När är det midsommardagen 2022?

Midsommarafton äger rum den 24:e juni under 2022 och midsommardagen äger rum den 25:e juni, dagen efter.

Vad räknas midsommardagen som?

Midsommardagen däremot, är en röd dag. Midsommarafton infaller den 24 juni i år, och anledningen till att många är lediga, trots att det inte är en röd dag är eftersom den faller under semesterlagen. Detta innefattar även dagar som nyårsafton som inte heller är en röd dag

Är midsommar alltid vecka 25?

Midsommar och Johannes Döparen Den 23 juni var midsommaraftonens fasta datum fram till 1952. För att bättre passa in i arbetsveckan bestämdes 1953 att midsommardagen alltid skulle firas på en lördag och den är nu rörlig mellan 20 och 26 juni.

Är midsommardagen en söndag?

Midsommardagen infaller alltid på en lördag och är en allmän helgdag i Sverige.

Finns annandag midsommar?

I Sverige är midsommardagen, helgdagen, sedan 1953 en rörlig helgdag och infaller på lördagen mellan 20 och 26 juni. Midsommarafton infaller därför alltid dagen före, på en fredag som inträffar på någon av dagarna mellan 19 och 25 juni.

Är det midsommar afton idag?

Johannes döparens dag är på torsdag 23 juni. Midsommarafton är på fredag 24 juni. Midsommardagen är på lördag 25 juni.

Är 6 juni en röd dag 2022?

Pingsthelgen 2022

Måndag 6 juni (Annandag pingst, Sveriges nationaldag): Ledig.

Varför firar vi midsommar 2022?

Det är nog få som känner till att Midsommar egentligen är en kristen högtid från början. Enligt Kristen tro inträffar Johannes döparens födelsedag den 24 juni och det är den officiella förklaringen till varför vi firar midsommar.

Vilka länder firar inte midsommar?

Det är nu bara Sverige och Finland som firar midsommar med en extra helgdag, men Johannes Döparens dag har varit en festdag inom den kristna kyrkan i omkring 1 500 år.