När besiktiga min bil ?

när besiktiga min bil ? När ska jag besikta bilen 2022, Besiktning slutsiffra, Transportstyrelsen besikta bilen, Besikta bilen billigt, Besikta bilen Göteborg, När ska jag besikta bilen regnummer, vilken månad ska jag besikta bilen?, När ska jag besikta bilen 2021

Hur vet jag när jag ska besiktiga min bil?

Hur vet jag när jag ska besikta bilen? Genom att fylla i ditt registreringsnummer på besikta.se kan du se när besiktningsperioden för just din bil tar slut. Här kan du även boka en tid för din besiktning. Vill du ha en påminnelse via e-post eller SMS i god tid, registrera dig på Mina Sidor.20 maj 2018

När har jag Besiktningsperiod?

Besikta bilen De ska kontrollbesiktas: första gången senast 36 månader efter att fordonets togs i trafik för första gången. andra gången 24 månader efter den första besiktningen. därefter ska fordonet besiktas senast 14 månader efter föregående kontrollbesiktning.

Vilken Slutsiffra besiktning?

Besiktningsperioden utgår från vilken slutsiffra fordonet har i registreringsnumret. Inställelseperioderna är: 1 = november-mars. 2 = december-april. 3 = januari-maj.29 sep

När ska bilen besiktigas Slutsiffra 1?

De nya besiktningsreglerna gör att slutsiffran inte längre bestämmer när det är dags att besiktiga din bil, men här kan du läsa vad som gäller.

När ska man besikta bilen med slutsiffra 3?

”Fordon med slutsiffra 3 och 4 kan få körförbud den 20 maj om den tidigare besiktningen har genomförts mer än 14 månader innan”, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk rådgivare på Motormännens Riksförbund. Är du i riskzonen kan du besikta bil redan nu, trots att den är utanför sitt ordinarie intervall.

När ska min bil Besiktas 2022?

För en helt ny bil gäller att lätta personbilar och lätta lastbilar ska besiktas för första gången senast 36 månader efter att fordonet togs i bruk. Andra besiktningen ska genomföras senast 24 månader efter föregående besiktning och därefter ska besiktning fortsatt ske senast 14 månader efter föregående besiktning.

När ska man besiktiga bilen med slutsiffra 4?

Besiktningsperioden för slutsiffra 4 är februari – juni. Om fordonet inte besiktas inom perioden inträder körförbud den 1 juli. Du kan snabbt och enkelt boka din besiktningstid på https://bilprovning.se/Boka-besiktning.

När ska man besikta bilen 2021?

När en bil ska besiktas enligt de nya reglerna 20 maj 2018

Andra gången senast 2 år (24 månader) efter den månad då föregående besiktning gjordes. Därefter senast 14 månader efter den månad då föregående besiktning gjordes.