När ska min bil besiktas ?

när ska min bil besiktas ? Transportstyrelsen

När skall min bil senast Besiktas?

För en helt ny bil gäller att lätta personbilar och lätta lastbilar ska besiktas för första gången senast 36 månader efter att fordonet togs i bruk. Andra besiktningen ska genomföras senast 24 månader efter föregående besiktning och därefter ska besiktning fortsatt ske senast 14 månader efter föregående besiktning.

Hur kan man se när bilen ska besiktas?

Transportstyrelsen skickar inte ut någon kallelse när det är dags att kontrollbesikta ett fordon. Det är upp till varje besiktningsföretag att själva marknadsföra sina tjänster till fordonsägarna….Se besiktningsdatum för ditt fordon

  • e-tjänsten Dina fordon,
  • vår app Mina fordon och.
  • sms-tjänsten besiktningsuppgifter.

När ska jag besikta bilen Slutsiffra 5?

De nya besiktningsreglerna gör att slutsiffran inte längre bestämmer när det är dags att besiktiga din bil, men här kan du läsa vad som gäller.

När ska jag besikta bilen med slutsiffra 2?

Tidigare Besiktningsregler

Slutsiffra Besiktningsperiod Körförbud
2 december – april 1 maj
3 januari – maj 1 juni
4 februari – juni 1 juli
5 maj – september 1 oktober

6 rader till?20 maj 2018

När ska man besikta bilen 2021?

När en bil ska besiktas enligt de nya reglerna 20 maj 2018

Andra gången senast 2 år (24 månader) efter den månad då föregående besiktning gjordes. Därefter senast 14 månader efter den månad då föregående besiktning gjordes.

När ska man besiktiga bilen med slutsiffra 4?

Så om du har en slutsiffra 4 i ditt registreringsnummer, så är det dags för dig att senast besikta i juni. Annars råkar du ut för körförbud den första juli.

Hur ofta ska man besiktiga bilen?

En ny bil ska du besikta senast 3 år efter den månad som bilen togs i bruk. Efter den första besiktningen får det som längst ta 2 år till nästa besiktning, och därefter 14 månader mellan besiktningarna.

När ska man besiktiga bilen med slutsiffra 4?

Besiktningsperioden för slutsiffra 4 är februari – juni. Om fordonet inte besiktas inom perioden inträder körförbud den 1 juli. Du kan snabbt och enkelt boka din besiktningstid på https://bilprovning.se/Boka-besiktning.

Vad händer om man besiktar bilen för tidigt?

Att inte besikta bilen inom besiktningsperioden leder till körförbud. Besiktas den före perioden hinner börja måste besiktningen göras om inom rätt period, annars blir det körförbud.