Var ligger hägersten ?

var ligger hägersten ? Hägersten-Liljeholmen, Hägersten-Älvsjö, Virginiavägen 7 Hägersten, Kändisar i Hägersten, Midsommarkransen, Stockholm, Aspudden, Mälarhöjden

Vilka områden ingår i Hägersten?

Stadsdelsområdet Hägersten-Älvsjö består av stadsdelarna Aspudden, Fruängen, Gröndal, Herrängen, Hägersten, Hägerstensåsen, Liljeholmen, Liseberg, Långbro, Långsjö, Midsommarkransen, Mälarhöjden, Solberga, Västberga, Västertorp, Älvsjö och Örby Slott

I vilket län ligger Hägersten?

Hägerstens distrikt

Landsdel Svealand
Landskap Södermanland
Län Stockholms län
Kommun Stockholms kommun
Hägerstens distrikts läge på kartan

26 rader till

Är Hägersten en ort?

Hägersten är en postort i Söderort inom Stockholms kommun. Den omfattar ett område i västra delen av Söderort, men sammanfaller inte fullständigt, varken med stadsdelen Hägersten, det tidigare stadsdelsområdet Hägersten eller med Hägerstens församling.

När stängdes Hägerstensvägen?

Gatan hette tidigare Jarlagatan och fick sitt nuvarande namn 1924. Namnet härrör från stadsdelen Hägersten som i sin tur är uppkallad efter den ännu bevarade Hägerstens gård. 1972 stängdes Hägerstensvägen i höjd med Örnsberg för genomfartstrafik från och till stadsdelen Mälarhöjden.

Är Hägersten ett bra område?

Men här finns också ett tjugotal av de områden där invånarna tjänar allra minst. Ibland ligger de rika och de fattiga områdena bara några hundra meter från varandra, som till exempel i Hägersten. Där, i ett villaområde, finns ett av de rikaste områdena i länet.

Är Hägersten farligt?

Invånarna i Hägersten-Liljeholmen är i mindre utsträckning utsatta för brott än den genomsnittlige Stockholmaren. Det gäller såväl våldsbrott inom och utomhus som egendomsbrott. Man ser vissa skillnader på stadsdelsnivå. Hot ligger högt i Aspudden, Midsommarkransen samt Västertorp och lägst i Gröndal och Mälarhöjden.

Vilka bor i Aspudden?

Här finns både närheten till Södermalm och en stor samling av artister, skådespelare, dansare och andra kreativa människor. De flesta som bor i Aspudden säger att det är trevligt. Men det bor en stor andel människor med små barn här, och det är många som saknar bra krogar och barer.

Var låg restaurang Aspen?

I Hägerstens hembygdsförenings skrift ?Folknöjen i Hägersten? läser jag att åren 1922-1974 låg biblioteket en trappa upp på Erik Segersälls väg 1, där cykelaffären nu huserar. Där fanns förut restaurang Aspen som finns med i dokumentärfilmen om Aspudden från 1970 i regi av Rainer Hartleb.