Var ligger junibacken ?

var ligger junibacken ? Junibacken öppettider, Vad är Junibacken, Junibacken bilder, Junibacken biljetter, Junibacken karta, Junibacken Coop, Junibacken förskola, Junibacken Sagotåget

Vad finns att göra på Junibacken?

Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans. De där magiska ögonblicken som är svåra att beskriva i ord, men som betyder allt för den som är där ? det är dem vi ger er. Teater, sång, musik och en väldig dos fantasi och uppfinningsrikedom är våra verktyg.

Är Junibacken inomhus?

Kan jag besöka Junibacken ändå? Eftersom Junibacken har nästan alla attraktioner inomhus passar det utmärkt att komma hit när det är dåligt väder!

Vem äger Junibacken?

Junibacken är ett svenskt aktiebolag ? Sagolekhuset Junibacken AB ? som ytterst ägs av en ideell stiftelse. Junibacken får inga statliga bidrag utan finansieras av de egna intäkterna. Junibacken delar inte ut någon vinst. Allt överskott återinvesteras i verksamheten för att fortsätta främja barnkulturen.

Vad ligger Junibacken?

Junibacken är ett upplevelsehus med fokus på barnlitteratur, på Djurgården i Stockholm, invigt den 8 juni 1996. Området har fått sitt namn efter den fiktiva gård där Astrid Lindgrens barnboksfigur Madicken bodde.

Vad kostar inträde till Junibacken?

Från 195,00 kr.

Vilken ålder passar Junibacken?

För att förstå sagotåget till 100% ska man ha läst Astrids sagor och vissa av dem har 12 års gräns men tolvåringar, s.k. face-down generation sitter nog med sin smartphone om de tvingas följa med. Så, lämplig ålder är nog enligt mig kanske 4-7 år. Junibacken är klart värt ett besök (iaf en gång i livet).

Är Junibacken öppet året runt?

Junibackens förskola ligger i det gröna och natursköna Gyllins Trädgård och består av sex avdelningar. Tre avdelningar för de äldre barnen och tre avdelningar för de yngre barnen. En av äldrebarnsavdelningarna bedriver sin verksamhet till största del utomhus året runt.

Vem äger Astrid Lindgrens värld?

Ägarskiftet betydde skapandet av det nya företaget ? Astrid Lindgrens Värld AB. Sedan januari 2010 ägs Astrid Lindgrens Värld gemensamt av Astrid Lindgren Förvaltning AB, (91%), och Vimmerby kommun, (9%).

Vem bor i Junibacken?

Madicken – Astrid Lindgrens Värld : Astrid Lindgrens Värld. Här i Junibacken, i det röda huset nere vid ån bor Madicken. Här bor också mamma och pappa och lilla syster Lisabet, och så Alva förstås. Hon är husjungfru och det snällaste som finns.