Var ligger kittelfjäll ?

var ligger kittelfjäll ? Kittelfjäll karta, Kittelfjäll boende, Kittelfjäll snödjup, Stugförsta Kittelfjäll, Hundspann Kittelfjall, Kittelfjäll nyår, Kittelfjäll Hoodie, Kittelfjäll cam

I vilket län ligger Kittelfjäll?

Skidanläggningen ligger på sydöstra sidan av det branta Kittelfjället (samiska: Giebne), vars topp når 1 225 meter över havet. Byn Kittelfjäll anlades i början av 1800-talet.

Hur högt är Kittelfjäll?

Dikanäs har 393 invånare – vilket är en förändring med -1.0% från 2010. Jämfört med riket har distriktet en låg andel unga och en hög andel äldre. Av de som bor här har 7% utländsk bakgrund och andelen sysselsatta i arbete är 79% – vilket är nära genomsnittet i landet.

Hur många bor i Dikanäs?

I Kittelfjäll kan du kombinera fin offpist med bra skogsskidåkning och lättillgängliga toppturer. Och även om orten ligger långt bort för de flesta svenska skidåkare kan du ta dig hit på ett smidigt sätt genom att åka nattbuss.

Är Kittelfjäll bra?

Hotell Kittelfjäll har ägts och drivits av Patrik Berg och Jan Forsgren sedan 2000. Kittelfjäll Utveckling AB ägs av Martin Morin, Mikael Gruffman, Fredrik Åkerlund, Jan Forsgren, Patrik Berg och Roger Vikström.