Vart lägger man tvättmedel ?

vart lägger man tvättmedel ? Vart lägger man flytande tvättmedel, Flytande tvättmedel symbol, Förtvätt tvättmedel, Förtvätt tvättmaskin, Förtvätt symbol, Doseringsfack tvättmaskin, Huvudtvätt symbol, Symbol sköljmedel Bosch

Vilket fack ska tvättmedlet vara i?

I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt. *-symbolen: avser vart du ska hälla i sköljmedel, om du så önskar använda det.

Var ska man hälla flytande tvättmedel?

Flytande: Häll tvättmedlet i doseringsfacket eller i en tvättboll som du ställer direkt på kläderna i maskinen, och starta sedan maskinen. Korrekt dosering kan göra underverk för din tvätt. Men kom ihåg att vattnets hårdhet ? och hur smutsig tvätten är ? kan påverka hur mycket tvättmedel du behöver använda.

Hur ska man sortera tvätt?

Tre olika högar brukar räcka: Vit, svart, färg. Tvätta varje hög för sig. Om att plagg är flerfärgat eller tex vit med svart krage så lägg den i högen för den färg som är mest dominant. I detta fall vitt.

Kan man hälla tvättmedel direkt i trumman?

Nackdelen med att lägga/hälla medlet direkt i maskinen är att man då häller ut outspätt medel rakt på kläder och innan det har hunnit komma så mycket vatten på tvätten att medlet blötts upp så kan det förmodligen ge fläckar

Vart fyller man i tvättmedel och sköljmedel?

Det finns tre fack i tvättmedelsfacket, två för tvättmedel och ett för sköljmedel. Facket märkt ”I” är avsett för förtvätt och det andra, märkt ”II”, är avsett för huvudtvätt. Facket i mitten är avsett för sköljmedel. Se till att du fyller på tvättmedel i rätt fack.

Är det hygieniskt att tvätta underkläder i 40 grader?

Förr var rådet att underkläder, lakan och handdukar skulle tvättas vid 60 grader. Nu säger många tvättmedelstillverkare att tvätten även blir ren vid lägre temperaturer. Då räcker det oftast med 30 eller 40 grader. Kör en tvätt i 90 grader lite då och då, så håller sig maskinen fräsch.

Kan man tvätta strumpor och trosor tillsammans?

Så här ska du sortera din tvätt

För att det ska vara fräscht ska du alltså sortera upp tvätten så att du tvättar kalsonger, strumpor och trosor för sig. Lakan för sig. Handdukar för sig osv. Packa inte maskinen full, då blir inte tvätten ren.

Måste man sortera tvätt?

Lita inte på folk som säger att det är onödigt att sortera tvätt (vem vet vad de kan ha fel om mer?) Att färgsortera är till exempel ett måste om du inte vill att ljusa- och vita tyger ska bli grådassiga.

Varför använda tvättboll?

Med hjälp av en tvättboll, ullboll eller torkboll kan du tvätta miljövänligt på ett snällare och mer effektivt sätt och dina kläder blir fräscha och väldoftande. Tvättbollar och ullbollar kan du använda för att tvätta och torka kläder på ett mer skonsamt sätt och endast med 1 % utsläpp av tvättmedel.

Hur mycket flytande tvättmedel ska man ha?

Om du använder flytande tvättmedel kan du dosera med locket. Se till att dosera efter tvättmängden. I allmänhet behöver du 35 ml flytande tvättmedel för en normalt smutsad tvätt om du har medelhårt vatten.