Vart ligger globen i stockholm ?

vart ligger globen i stockholm ? Avicii Arena, Globen shopping center stockholm, Stockholm Live, SkyView Stockholm ticket, SkyView globen, Friends Arena Stockholm capacity, Tele2 arena wiki, Sweden Solar System

I vilken stadsdel ligger Globen?

Globen, officiellt Avicii Arena (tidigare Ericsson Globe och Stockholm Globe Arena), är en arena belägen i Globenområdet i stadsdelen Johanneshov i Stockholm.

Hur mycket kostar det att hyra Globen?

Mellan 500 000 och 2 miljoner kronor är en vanlig hyra för att spela på arenorna. I Stockholm och Göteborg anses kontrakten om arenahyror vara affärshemligheter

I vilken stadsdel ligger Avicii Arena?

Globen – Avicii Arena Stockholm. Globen ligger i Johanneshov i Stockholm och invigdes 1989 och byggdes med VM i ishockey i åtanke och det blev också det första stora evenemanget. Området har sedan dess utvecklats enormt med bland annat Tele2 Arena.

Vad gör man i Globen?

En volym på 605 000 kubikmeter och höjd på 110,4 meter gör den till världens största sfäriska byggnad. Arenan är Sveriges nationalarena för ishockey och plats för ett brett program av evenemang och konserter.

Vilken är den största arenan i Sverige?

Ullevi är Sveriges och en av nordens största arenor och invigdes den 29 maj 1958. Inför fotbolls-VM 1958 utlystes en arkitekttävling om ett nytt Ullevi som skulle byggas. Tävlingen vanns av arkitekterna Fritz Jaenecke och Sten Samuelsson som tog sig an uppdraget att rita byggnaden.

Vem äger Globen?

Tele2 Arena beräknades kosta 2,7 miljarder kronor att bygga och finansierades dels via försäljning av byggrätter, bland annat där Söderstadion var belägen, samt via intäkter från evenemang.

Varför bytte Globen namn till Avicii Arena?

Initiativet är mer än ett namnbyte. Meningen är att arenan ska bli samlingsplats för olika aktiviteter för att motverka psykisk ohälsa bland unga, till exempel möten mellan makthavare, organisationer och sakkunniga. En stor musikgala ska dessutom äga rum i arenan den 5 december varje år.