Vart ligger östersund ?

vart ligger östersund ? Att göra i Östersund, Östersund karta, Östersunds kommun anställd, Östersund befolkning 2022, östersunds kommun e-tjänster, Kommunfullmäktige Östersund, Östersund kommun invånare, Östersunds kommun vård och omsorg

Är Östersund i mitten av Sverige?

Östersund är geografiskt sett beläget i mellersta Sveriges bergstrakter, mitt i Jämtlands län. I egenskap av en av Sveriges ytgeografiskt sett mest centralt belägna städer brukar Östersund ta åt sig äran som Sveriges mittpunkt.

Vart ligger Östersund på kartan?

Östersund är en stad i Jämtland i mitten av länet. Det är centralort i Östersunds Kommun och huvudstaden för Jämtlands Län….Östersund karta.

Landskap: Uppland
Distrikt: Öregrunds, Börstils
Koordinater: 60°19?49?N 18°26?44?Ö
Areal: 427 hektar
Folkmängd: 1 602 (2018

5 rader till

Vad är Östersund känd för?

Staden myllrar av kreativitet och har även ett aktivt musik-, kultur- och nöjesliv för alla smaker. Östersund är ?The home of great events? och här kan du ta del av såväl Storsjöyran, matkultur i världsklass, världscuptävlingar på Östersund Skidstadion och allsvensk fotboll på Jämtkraft Arena.

Vilken kommun tillhör Östersund?

Östersunds kommun (uttal (info)) är en kommun i Jämtlands län. Centralort är Östersund som även är residensstad i länet. Kommunen i länet. Kommunen är Jämtlands läns största, Norrlands sjätte största och Sveriges 37:e största primärkommun vad gäller folkmängd (2018-09-30).

Vilken är Sveriges mittersta stad?

Ytterhogdal, Sveriges Mitt om man mäter på längst avstånd till landets nord- och sydligaste punkter, samt västra och östra gränser. Ytterhogdal ligger i Hälsingland, Härjedalens kommun, Jämtlands län.

Hur är Östersund som stad?

Östersund är en växande och nyfiken stad med inkluderande puls och spännande visioner. Med en öppenhet där traditioner krokar arm med mångfald och utveckling. Här kan lokalt och globalt betyda samma sak. Lika och olika är lika bra.

Hur många invandrare bor i Östersund?

Östersunds kommun hade 61 066 invånare år 2015, av dem var 4785 personer utrikesfödda.