Vem äger tt ?

vem äger tt ? Vem äger Reuters, Svensk nyhetsbyrå, TT nyheter radio, Nyhetsbyrå förkortning, TT Sydney, TT Nyhetsbyrån bilder, TT Nyhetsbyrån kontakt

Vilka jobbar på TT?

Vi är cirka 170 anställda och 150 av oss arbetar med nyhetsproduktion som journalister, fotografer, nyhetstecknare med mera. Vårt huvudkontor ligger vid Slussen i Stockholm, men vi har även kontor i Malmö, Göteborg, Bryssel och Sydney. Vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån är Per-Anders Broberg.

Vad hette TT när det bildades?

Vid bildandet på hösten 1921 var de svenska nyhetsmedierna uteslutande papperstidningar. Därför var namnet självklart: Tidningarnas Telegrambyrå.

Vad är förkortningen på TT?

TT ? en nationell nyhetsbyrå i Sverige, se TT Nyhetsbyrån. TT ? en astronomisk tidsskala, se Terrest Tid. TT ? ett datorspel, se Transport Tycoon. TT ? nationalitetsbeteckning för motorfordon i Trinidad och Tobago.

Hur är det att jobba på TT?

långa arbetsdagar. Fysiskt krävande och PSYKISKT! Det fanns ROLIGA dagar med och det finns många BRA människor på TT line. bästa delen med jobbet är ledigheten, fri mat och husrum, självständigt arbete i mässen.

Vilka nyhetsbyråer dominerar i Sverige?

TT Nyhetsbyrån ägs i dag av de stora mediehusen. Bonnier äger cirka 40%, Schibsted cirka 40% och NTM cirka 20%.

Vad heter Sveriges nyhetsbyrå?

TT Nyhetsbyrån – Sveriges nationella nyhetsbyrå sedan 1921.

Vad heter världens största nyhetsbyrå?

Associated Press eller AP är en amerikansk nyhetsbyrå som är världens största av sitt slag.

Hur skrivs Nato?

2.7 Förkortningar

Förkortningar som kan uttalas som ett ord och är ett namn skrivs med versal begynnelsebokstav. Exempel: Nato, Sida, Isaf, Saab. Förkortningar som uttalas bokstav för bokstav skrivs genomgående med versaler.

Hur stavar man tvn?

Bestämd form av initialförkortning skrivs med kolon före ändelsen: tv:n, vd:n. Efter siffra används också kolon: DC10:an. Samma sak gäller vid genitivändelse till förkortningar som uttalas bokstav för bokstav: FN:s, USA:s, SKF:s. Undvik bestämd form på Europavägar (skriv E6 och inte E6:an).