Vem spelade monica zetterlund i filmen ?

vem spelade monica zetterlund i filmen ? Edda Magnason, Monica Zetterlund död, Monica Zetterlund sista bild, Monica Zetterlund dödsorsak, Monica Zetterlund dotter, Monica Zetterlunds syster, eva-lena zetterlund

Vem spelar Monica Zi filmen?

Edda Magnason har på kort tid gått från en relativt anonym tillvaro, till Cannesfestival och uppmärksamhet i media. Det mesta som skrivs om Edda handlar om huvudrollen i filmen Monica Z. Hennes eget musikskapande har fått vänta under den tid filmarbetet pågått.

Vem spelade huvudrollen i filmen om Monica Zetterlund?

Handling. Filmen skildrar en period under 1960-talet i musikern Monica Zetterlunds händelserika artistliv och behandlar hennes stormiga kärleks- och familjeliv, från telefonist i Hagfors till jazzsångerska i New York. Huvudrollen som Monica spelas av Edda Magnason.

Vem sjunger i Monica Z?

Monica Z ? Musiken från filmen är ett soundtrack-album från filmen Monica Z med sång av Edda Magnason, dirigerat, producerat och arrangerat av Peter Nordahl. Det är inspelat på Atlantis Studio, Stockholm och Nilento Studio, Göteborg. Albumet gavs ut av Universal Music Group 2013.

Var Monica Zetterlund gift med Vilgot Sjöman?

I början av 1960-talet sällskapade Zetterlund med filmaren Vilgot Sjöman, något som skildrats av Peter Birro i filmen Monica Z. Monica Zetterlund var gift tre gånger: 1955?1958 med fil. mag.

Vad hände med Monica Zetterlunds dotter?

Lämnat rampljuset

När Monica Zetterlund tragiskt gick bort i en lägenhetsbrand 2005 lämnade hon efter sig fyra miljoner kronor till dottern. Eva-Lena heter idag Jerneld i efternamn och bor i Motala med maken Peter. De två har sonen Erik tillsammans, som jobbar med hästar.

Vad hade Monica Zetterlund för sjukdom?

Monica Zetterlund led av skolios och hade svårt att röra sig. För några år sedan drog hon sig tillbaka efter en nära 50-årig karriär som en av Sveriges mest firade sångerskor. Monica Zetterlund blev 67 år gammal. Monica Zetterlund var handikappad av en ryggskada i barndomen och led av svår skolios.

Var bodde Monica Zetterlund när hon dog?

Svårt att röra sig

I går eftermiddag var Monica Zetterlund ensam hemma i trerumslägenheten på fjärde våningen på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Hon låg i sin säng i sovrummet.

jsaction=”WFrRFb;keydown:uYT2Vb”>2:56Edda Magnason är sångerskan som knep rollen som Monica Zetterlund. Utan att ha någon teaterbakgrund har henne prestation blivit …YouTube · Filmcafe.se TV · 24 sept. 2013