Vilka fälgar passar ?

vilka fälgar passar ? Vilka fälgar passar BMW E46, ET mått fälgar, Bultcirkelguiden, Billiga fälgar, Bultcirkeltabell, Fälg navhål, Fälgstorlek, Vilka däck passar min bil

Vad betyder 6jx15h2?

6J x 15 H2 ET43 Påminnelse : 6 : fälg bredd i tummar (1 tum : 25,4 mm) 15 : fälgdiameter i tummar. ET43 : förskjutning av fälgen.

Vilka däck och fälgar passar min bil?

Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. I registreringsbeviset hittar du det mesta du behöver veta när du ska serva din bil eller köpa reservdelar, inklusive vilken däckdimension du behöver.

Vad ska man tänka på när man köper fälgar?

Det är inte alltid alla fälgar fungerar bara för att det är till en ford. Det är viktigast att mäta bultcirkeln och hålla kolla så att man får precis samma bultcirkel som de gamla fälgarna när man ska köpa fälgar på annons. Bultcirkeln anges med antal bultar och avstånd.

Vad har min bil för Navmått?

Första steget är att ta ut däcket från bilen och kolla baksidan, då bör det se ut så här. 3. Sedan mäter du med ett skjutmått. I exemplet ovan så ser du att navhålet mäter 74,09 mm.

Vad betyder 7Jx16x50?

Detta innebär att vissa kombinationer av hjul (fälg) och däck är godkända. Hjul (fälgar) har en dimensionsbeteckning, till exempel: 7Jx16x50.

Hur viktigt är et måttet?

Ett felaktigt ET-mått kan leda till att däcken tar i bilskärmar, hjulhus eller bromsok. Rätt ET-mått är viktigt för att kunna framföra bilen på ett säkert sätt och för att undvika skador på bil, däck och fälgar. ET-måttet finns stansat i fälgarna, aluminiumfälgar har de ofta på insidan och stålfälgar på utsidan.

Kan man ha 205 däck på 215 fälg?

ex. 215/55R16 som är lite ovanligare. Det går alldeles utmärkt att köra 205/55R16 istället för 215/55R16, det skiljer bara knappa 6mm i radie (vilket är ungefär samma som skillnaden mellan ett nytt och ett slitet däck). Lastindex 91 mot 94 handlar om bärigheten på däcket (se den här tråden.

Kan man ha 16 tums däck på 17 tums fälg?

Om jag har 16 tums däck kan jag ha 17 tums fälgar då? Nej, du måste alltid ha samma fälgstorlek som slutsiffran på ditt däck. Står det exempelvis 205 / 55 / 16, så är det däck med 16 tum som gäller.

Kan man använda samma fälgar sommar och vinter?

Om du bara köper vinterdäck och använder fälgarna från sommardäcken, sparar du vanligtvis ett par tusen kronor. På så sätt blir investeringen inte lika stor första gången du ska köpa vinterdäck, och verkstaden som gör bytet kan vanligtvis förvara däcken till nästa byte.

När ska man byta fälgar?

Om däcket är i fint skick bör man vara försiktig så att det kan användas igen. I de fall man ska byta till en fälg av större eller mindre storlek kan man dock behöva byta däcken. Bredare däck på en större fälg kan bli svåra att få på fälgen och dessutom kan de skrapa i insidan på hjulhusen.

Hur viktigt är Navmåttet?

Navhål:Navhålet, eller centrumhålet, är det hål som finns i mitten av fälgen och som ska passa till bilens nav. För att slippa vibrationer är det viktigt att navhålet är ordentligt centrerat. för att anpassa fälgens centrumhål till bilens nav. ET mått: Kallas även inpressning eller offset.