Vilken är högsta tillåtna hastighet med tillkopplat efterfordon ?

vilken är högsta tillåtna hastighet med tillkopplat efterfordon ? Vilken är högsta tillåtna hastighet för motorredskap, Vilken är den högsta tillåtna hastighet för en tung buss, Vilken är högsta tillåtna hastighet för tung lastbil, Personbil med tillkopplad bromsad lätt släpvagn högsta hastighet, Högsta tillåtna hastighet med släp, Vilken är den högsta tillåtna hastighet på en cykelgata, Högsta tillåtna hastighet för tung lastbil med släp på motorväg, Vilken är högsta tillåtna hastighet för en lätt lastbil på motorväg

Hur fort får man köra med tillkopplat fordon?

80 KM/TIM. Högsta tillåtna hastighet för en bil med tillkopplad bromsad släpvagn. Gäller även obromsade släpvagnar om släpets totalvikt (eller tjänstevikt om den är olastad) understiger bilens halva tjänstevikt.

Vilken är högsta tillåtna hastighet med tillkopplat bromsad släpvagn?

Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp– eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp– eller husvagn eller obromsad släp– eller husvagn under vissa omständigheter. Läs mer på sidan om hastighet för släp.

Vad gäller för efterfordon?

Ett efterfordon får inte framföras i högre hastighet än 30 kilometer i timmen. Efterfordonet ska vara försett med LGF-skylt, körriktningsvisare, två vita reflexer framtill, orangegula sidomarkeringsreflexer, två röda triangelformade reflexer baktill och om fordonet framförs i mörker, två röda positionslykto

Hur mycket får ett efterfordon väga?

Ett efterfordon har som sagt sina egna regler, även för dragvikt. Här gäller faktiskt endast din körkortsbehörighet för dragbilen, dvs. har du B-körkort och en bil eller lätt lastbil som väger under 3500 kg i totalvikt så får du koppla på ett hur tungt efterfordon som helst om det är utrustat med bromsar!

Vad är ett tillkopplat efterfordon?

Ett efterfordon är ett fordon som är kopplat till en bil, en traktor, ett motorredskap el- ler terrängmotorfordon och som inte är en släpvagn eller terrängsläp. Ett efterfordon är inte avsett för godsbefordran.

Varför får man bara köra 80 med släp?

Håller med, har haft samma problem med många dragbilar, att 80 är en kass hastighet. 100 skulle kunna funka om man reviderade viktreglerna något, typ att vagnens totalvikt absolut ska vara lägre än bilens tjänstevikt, annars 80, och innehav av släpvagnskörkort obligatoriskt, annars 80….

Får man köra 100 med släp?

Släp/husvagnen ska vara lämplig för en hastighet på minst 100 km/h vilket ska visas med ett intyg från släp/husvagnstillverkaren. (Dekra har generellt intyg som gäller för Cabby, KABE, Polar, Solifer och Adria.)

Vad är ett tillkopplat efterfordon?

Ett efterfordon är ett redskap eller annat som inte är en släpvagn eller ett terrängsläp men som är kopplat till en bil, en traktor, ett motorredskap eller terrängmotorfordon. Ett efterfordon är inte avsett för att frakta gods.

Vad räknas inte som efterfordon?

Kan det vara ett efterfordon, eftersom det är obromsat? Nej. Om släpet är avsett för transport av gods, är det en släpvagn. De enda undantagen från detta är vissa båtvagnar, husvagnar och tankvagnar som saknar fjädring och därför klassificeras som efterfordon.