Vilken bh storlek ska en 13 åring ha ?

vilken bh storlek ska en 13 åring ha ?

Vad är vanlig bh storlek?

Storlekstabeller

Mått (cm) BHstorlekar
S 81-86 70
M 86-94 75
L 94-102 80
XL 102-107 85

11 rader till

Vilken är den vanligaste bh storleken?

De flesta vill ha en B- eller C-kupa, även om trenden går mot en fyllig C-kupa

Hur stor är en C kupa?

Steg 2: Räkna ut din kupstorlek

Skillnad Kupstorlek
12?14 cm A
14?16 cm B
16?18 cm C
18?20 cm D

5 rader till

Vilken bh kupa är minst?

Om din storlek är 80D, så har 85C samma kupvolym men sitter lösare under bysten. Om du tycker att bandet under bysten sitter för löst tar du nästa mindre storlek under bysten med en större kupa. Om din storlek till exempel är 90B, har 85C samma kupa men sitter tightare under bysten.

Vad har jag för bröststorlek?

Det är inte ovanligt att man ändrar storlek. Prova alltid innan du köper BH. För att hitta din storlek behöver du två mått: omfånget runt och under bysten. Skillnaden i cm mellan måttet under bysten och måttet över bystens högsta punkt, avgör kupstorleken.

Är D kupa stort?

Många tror att en D-kupa är lika med väldigt stora bröst. Men kupstorleken är helt beroende av vilken omkrets du har, då tex en 70 D är precis lika stor i kupan som en 85 A. Och en 85 C är lika stor som en 60 H, det är omkretsen som skiljer åt.

Är det bra att gå utan bh?

Att skippa bh:n kan leda till att dina bröst mår bättre på flera sätt. Förutom att det leder till ett bättre blodflöde, riskerar man inte längre att ovälkomna ämnen samlas under det tajta plagget och orsakar infektioner, utslag och akne på huden runt brösten.

Är A kupa stort?

Många tror att B-kupa är dubbelt så stor som så stor som en A-kupa, så är det inte! För att dubbla kupans volym i en 70A så behöver vi gå upp till 70D. A till D är tre steg upp i kupstorlekar. För att dubbla kuporna i 70D så behöver vi gå fyra steg upp, till 70H.