Vilken brandsläckare ska man ha hemma ?

vilken brandsläckare ska man ha hemma ? Brandsläckare Biltema, Köpa brandsläckare, Brandsläckare 2 kg, Brandsläckare bäst i test, Pulversläckare, Brandsläckare råd och Rön, Solstickan Brandsläckare, Kolsyresläckare

Hur många brandsläckare ska man ha?

Minst en släckare bör placeras på respektive våningsplan. Normalt skall släckare placeras nära utgångsdörren. Vid större brandrisker bör en brandsläckare placeras intill brandrisken. I vissa sammanhang kan det vara bättre att välja två mindre släckare istället för en stor.

Vilken storlek brandsläckare?

Storleken för pulversläckare och kolsyresläckare anges i kilogram. De vanligaste storlekarna är 2 kg, 6 kg och 12 kg, men det finns även 1 kg och 4 kg släckare. Storleken för skumsläckare anges i liter (l). De vanligaste storlekarna är 6 l och 9 l.

Vilken brandsläckare rekommenderas?

Pulversläckare är den bästa släckaren för privatpersoner. De är lätta att använda, klarar alla olika typer av bränder och har en bra räckvidd, omkring 5-7 meter, beroende på vind. Jämfört med andra handbrandsläckare har pulversläckare bäst släckeffekt per kilo släckmedel.

Vad är bäst pulver eller skum?

Skumsläckare är generellt sett sämre på att släcka bränder än en pulversläckare. Fördelen är att dock skumkoncentratet enkelt torkas upp efter en släckningsinsats. Vissa skumsläckare är godkända för att släcka bränder i elektrisk utrustning upp till 1000 volt. Detta står då uttryckligen på brandsläckaren.

Måste en brandsläckare vara röd?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall kunna upptäcka den i händelse av brand.

Kan en brandsläckare bli för gammal?

Hur gammal kan en handbrandsläckare bli innan man byter den? Rekommendationen är att en pulversläckare byts då den är 10 år gammal. Tryckladdad släckare har en mätare som visar trycket. Står visaren på grönt ska den vara okej.

Vad ska man tänka på när man köper brandsläckare?

Pulversläckare ska uppfylla och vara märkt med den europeiska standarden SS-EN 3-7. Det finns olika så kallade effektivitetsklasser enligt standarden och en 6 kg pulversläckare bör minst vara av effektivitetsklassen 43A 233B C. Ju högre siffror desto högre effektivitet.