Vilken flex på klubban ?

vilken flex på klubban ? Flex Hockeyklubba Junior, Hur lång ska en hockeyklubba vara, Hockeyklubba barn, Kapa hockeyklubba

Vilken Flex ska man ha på hockeyklubba?

Vilken flex ska jag ha? Principiellt ska barn spela med en flex på klubban som är något mindre eller lika med dess vikt i kg. Generellt kan man säga att det är lämpligt att sträva efter en klubba som är 3-4 lägre i flex än hockeyspelarens kg kroppsvikt

Hur lång är en 55 Flex klubba?

STICK FLEX GUIDE

Åldersgrupp Längd Vikt
Junior (10-13) 132 – 155cm 40 – 49kg
Intermediate (11-14) 132 – 163cm 49 – 58kg
Intermediate (12-15) 137 – 168cm 54 – 63kg
Intermediate (13-16) 145 – 170cm 63 – 72kg

9 rader till

Vilken är den lättaste Hockeyklubban?

Med en reducerad vikt till 385 gram och producerad med fokus på balans, är Hyperliteklubban den lättaste, starkaste och snabbaste någonsin i Vaporfamiljen.

Hur kapar man en hockeyklubba?

kapar du din hockeyklubba till rätt längd Ett tips är att börja kapa ett par centimeter längre upp för att sedan prova om längden passar. Om klubban känns för lång kan du då enkelt kapa några centimeter till. Använd en bågfil eller liknande fintandat sågverktyg och tejpa sedan fast en ny knopp med hockeytejp.

Hur länge håller en hockeyklubba?

Om det inte vore för motståndarna så skulle klubban hålla nästan hur länge som helst. Däremot tål de inte speciellt mycket yttre våld innan de går sönder. Materialfel är mycket ovanligt och när en klubba går sönder efter ett slag eller annat yttre våld så är det inget skäl för reklamation.

Hur man tejpar en hockeyklubba?

Det gör du genom att linda grepptejpen från knoppen och en bit ner på skaftet. En bra huvudregel (som det finns undantag från) är att minst tejpa så långt tejpen täcker ytan du håller runt med handsken. Om du vill kan du tejpa ett varv runt grepptejpen för att undvika att den rivs upp.

Hur mycket Flex ska man ha på Hockeyklubban?

För att avgöra vilken storlek på hockeyklubba som är rätt för dig, i allmänhet, i åldern 15 och uppåt använder man senior 77-95 flex, 11-16 åringar använder Intermediate 60-75 flex, 6-12 år junior 45-52 flex och för dom allra minsta finns Youth 35-40 flex.

Hur lång ska en hockeyklubba vara utan skridskor?

Hur lång ska hockeyklubban vara? Ett bra utgångsläge är att klubban ska vara 80% av din längd, vilket innebär ungefär till din nästipp när du står utan skridskor. Om klubban är för lång blir det svårare att spela och det ökar risken för skador.

Vad kostar en SHL spelares klubba?

Enligt klubbarnas materialförvaltare går det åt i snitt 50 klubbor per säsong och spelare. Med ett pris på omkring 3 000 kronor per klubba innebär det att varje enskild spelare förbrukar klubbor för 150 000 kronor per säsong.