Vilken linje ska jag gå ?

vilken linje ska jag gå ? Gymnasium, Framtidsvalet intressetest, Vad ska jag jobba med, Teknikprogrammet, Vilken linje ska man gå om man vill bli mäklare, Gymnasieantagningen

Hur vet jag vilken linje jag ska gå?

Gör testet och se vilket gymnasieprogram som passar just dig! Vi vet att det inte alltid är lätt att veta vilket program man ska välja. Gör vårt gymnasietest och få en fingervisning om vilket program som kan passa just dig! Svara på våra frågor baserat på din personlighet och vad som stämmer mest in på dig.

Vilken linje ska man gå om man inte vet vad man vill bli?

Ibland känner man inte till så många olika yrken eller så vet man inte riktigt vad dom innebär. Du kan läsa på om olika yrken här https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/ och du kan också göra vårt gymnasietest för att få en idé om vad som kan passa dig här: https://www.gymnasium.se/gymnasieval.24 sep

Vad kan man välja för linje på gymnasiet?

Nationella program

  • Barn- och fritidsprogrammet.
  • Bygg- och anläggningsprogrammet.
  • Ekonomiprogrammet.
  • El- och energiprogrammet.
  • Estetiska programmet.
  • Fordons- och transportprogrammet.
  • Försäljnings- och serviceprogrammet.
  • Handels- och administrationsprogrammet.

Fle

Vilken linje är svårast?

Alla program är lika krävande i tid. Det som skiljer är vilka kurser som ingår och därför kan de upplevas olika svåra beroende på vad man själv har lätt eller svårt för. Har man exempelvis svårt för naturämnen så blir Naturvetenskapsprogrammet naturligtvis svårare.3 nov

Vilken linje har minst matte?

minst matte läser man på YRKESPROGRAM som t. ex. Hantverksprogrammet, Vård & Omrorgsprogrammet, Barn & Fritids, El & Energi m.

Vilket gymnasieprogram är lättast att komma in på?

För att komma in på ett högskoleförberedande program måste du ha godkända betyg i 12 ämnen. Förutom svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik måste du ha godkänt i: Biologi, fysik och kemi och sex andra ämnen krävs för antagning till naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet.

Hur vet man vad man vill i livet?

För att komma fram till vad du vill behöver du få en fördjupad självinsikt och känna efter vad du egentligen vill. Du behöver pröva olika saker, reflektera och känna efter. Grunden är att förstå sig själv, sina drivkrafter, sin kompetens och sina intressen, och att acceptera sig själv för den man är.

Vad är en bra lön efter gymnasiet?

Om du går något av programmen kan du tjäna ungefär 30 000 kronor i månaden redan tredje året efter studenten. Ungefär 70 % av eleverna på programmen kommer in på arbetsmarknaden direkt under första året efter studenten. På Yrkesgymnasiet är statistiken ännu bättre: här får 9 av 10 elever jobb direkt efter studenten.

Vad ska jag välja?

Katalogen vänder sig till elever som ska göra sitt gymnasieval och som bor i någon av Göteborgsregionens 13 medlemskommuner*. Utöver redovisning om vilka program som planeras att erbjudas så innehåller även katalogen information om bland annat ansökan och antagning, utbildningarnas innehåll och yrkesutgångar.

Är 300 meritpoäng bra?

Det högsta möjliga meritvärdet, vilket utgörs av summan av betygsvärdena för de 16 bästa betygen i elevens slutbetyg, är 320 poäng respektive 340 poäng för elever som läser moderna språk som språkval.

Vilken är den bredaste linjen?

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger dig behörighet till flest antal högskoleutbildningar.