Vilken mynta i mojito ?

vilken mynta i mojito ? Mojito recept rörsocker, Mojito utan mynta, Vilken rom till mojito, Plantera mynta från affären, Äkta Mojito recept, Bacardi Mojito drink, Skörda mynta, Marockansk mynta

Är det skillnad på mynta och Grönmynta?

Mynta hör till våra mest lättodlade växter och är en användbar kryddört till drycker och läckra maträtter. Svenskt namn: mynta, grönmynta, pepparmynta, polejmynta krusmynta, rundmynta (äppelmynta) m fl. Vetenskapligt namn: Mentha spicata (grönmynta), M.23 feb

Vilken sorts mynta?

Det finns olika sorters mynta. Grönmynta är populär i matlagning, liksom den lite kryddigare marockanska myntan. Hjärtmynta, eller mojitomynta som den också kallas, är den tvättäkta myntasorten i drinken mojito. Den är lite mildare i smaken men även den utmärkt i matlagning.2 apr

Hur snabbt sprider sig mynta?

Mynta är en krydda som man ska vara försiktig med att odla, eftersom den etablerar sig snabbt, förökar sig fort och växer med en förbluffande hastighet. Det kan mycket väl vara så att två veckor efter skörd så har du fullstora blad av mynta igen.

Hur mycket ska man vattna mynta?

Mynta i kruka Står din kruka skyddat från regn så glöm inte att vattna ordentligt, speciellt under etableringsperioden och under varma sommarperioder.

Är mynta och pepparmynta samma sak?

Mynta växer fritt i temererade och subtropiska områden. Pepparmynta (Mentha piperita) är den vanligast förekommande arten i matlagning. Det är en hybrid mellan vattenmynta (Mentha aquatica) and spearmint (Mentha spicata). Örten, som kan bli 8 dm hög, har en stark och karakteristisk smak och doft av mentol (mint).

Vilken mynta är godast?

Den marockanska myntan sägs vara den godaste, men jag tror nog att man ofta tar den grönmyntan som finns när man gör drinken. Tycker man att vanlig pepparmynta är godare i mojito så kan man ju använda den också allt är ju en smaksak.

Är Mint och mynta samma sak?

Mint kan syfta på: Myntasläktet ? ett växtsläkte. Pepparmynta ? en ört i växtsläktet. Pepparmint ? ett uppfriskande, starkt smakämne som utvinns ur växten pepparmynta.