Vilken sida ska vattenglaset stå på ?

vilken sida ska vattenglaset stå på ? Korrekt dukning, Dukning vattenglas, Dukning bestick servett, Vett och etikett dukning, Dukning servett, Dukning middag, Snapsglas dukning, Korrekt dukning kaffekopp

Hur duka vattenglas?

Under måltiden används glasen från höger till vänster ? som du kanske har upplevt på restaurang. Det betyder att vattenglaset ska vara längst åt höger och dessertglaset längst till vänster. De kan placeras i en linje eller i en halvcirkel.

Hur placeras vinglasen?

Det högsta glaset, oftast ett rödvinsglas, ställs mitt framför tallriken. Vitvinsglas och vattenglas ställs till höger om rödvinsglaset i den ordningen. Om flera drycker ska användas till maten ska de stå med det glas som ska användas först längst ut till höger.12 feb

Vart ska Selterglaset stå?

Hur ska vi duka glasen och vad väljer vi? Svar: Längst till höger ställer du vattenglaset, selterglaset kallas det också. Därefter vinglasen för de olika rätter du serverar.2 maj 2012

På vilken sida ska man lägga besticken?

Vilken sida ska besticken placeras på? En bra tumregel är att kniven ska placeras till höger om tallriken med skärsidan inåt och gaffeln på tallrikens vänstra sida. Om en matsked ska användas under måltiden ska den placeras bredvid kniven på höger sida.

Hur ska man duka?

Den gyllene regeln är att man börjar middagen med besticken längst ut på sidorna och arbetar sig inåt. Gafflar placeras alltid till vänster, knivar (med knivblad inåt, mot tallriken) och soppskedar till höger. Man avslutar middagen med dessertbesticken, som ligger placerade ovanför tallriken.

Vad betyder Bestickens placering?

Tallriken lämnas så snygg som möjligt med besticken på höger sida när man ätit klart. Bestick som ligger i kors betyder att man inte ätit färdigt. 17. Ät alltid med bestick när det finns – även smörgåsar, kycklinglår och revbensspjäll.

Var placeras vattenglaset?

Glasen står ovanför tallrikarna i den ordning dryckerna serveras, räknat från höger till vänster. Det första glaset står alltså längst till höger. Vattenglaset, som är tillgängligt under hela måltiden, står längst till höger.

Vad är ett Selterglas?

Vattenglas ? även kallat selterglas är ett funktionellt glas utan fot som ofta rymmer mellan 20?40 cl. Passar bra till vatten, mjölk, saft, läsk ? egentligen det mesta som dricks till vardags. Med andra ord kommer du väldigt långt på att en uppsättning vattenglas hemma.

Vilken sida serverar man ifrån?

Allt vått serveras från gästens högra sida. – Drycker, kaffe, te, soppa (i sin tallrik)… Det gästen tar för sig av själv serveras från gästens vänstra sida. – Gästen tar då för sig, med hjälp av serveringsbesticken, i ett eller två ”tag”, och lägger sedan tillbaka besticken snyggt och prydligt efter sig.