Vilket bett ska jag välja ?

vilket bett ska jag välja ? Tränsbett, Kimblewick bett, Äppelbett, Winderen bett, Olika bett, Skarpa bett, Nova bett, Gummibett

Vilket bett är snällast?

Vilket bett som passar din häst har att göra med din hästs mun, temperament, ridsportsgren och om det är träning eller tävling. Ofta brukar man börja med två- eller tredelade ”snälla” massiva bett på unghästar som inte är så vana vid att ha bett i munnen

Hur ska ett bra bett se ut?

Efter att ha tränsat, ska bettet se ut som att det sitter ?för lågt?, utan rynkor vid munhörnorna. När du drar ringarna bakåt, och simulerar användning av tyglarna, ska kindstyckena bukta utåt, och ringarna ska inte vila på dem.

Hur vet man om bettet passar?

Att tänka på när du provar ut ett bett När bettet ligger i munnen ska ringarna ligga rakt mot hästens kind. De ska inte peka utåt, då är bettet för litet. Men inte heller inåt, för då är bettet för stort. Se till att du har mätt ut ordentligt, så att bettet passar bra för just din häst.12 nov

Vilket träns ska jag välja?

Du skall kunna få in en handsbredd mellan käkremmen och sidan av hästens ganasch, detta för att inte hindra hästens andning. Aachen/Engelsk nosgrimma skall sitta ca två fingrar nedanför hästens kindben för att undvika skav. Den får heller inte sitta för lågt då det kan orsaka att hästen nyps mellan bett och nosgrimma.

Varför har man Eggbett?

De med fasta ringar, eggbett, fördelar trycket i mungipan bra och risken för klämskador minskar.

Varför Gummibett?

Ett uppskattat bett när man söker lite mer kontakt med hästens mun och främjar hästen att ta en kontakt med bettet.

Är tredelat bett skarpare än rakt?

Ett tredelat bett anses mildare än ett tvådelat då det har fler brytpunkter. Bettet löper mindre risk att klämma hästen i tungan eller orsaka obehag när det viker sig. Tredelade bett är symmetriska. Tredelade bett var tidigare inte så vanligt men har på senare tid varit på stor frammarsch.

Varför D ringar på bett?

Bettringen kan inte rotera på mundelen vilket gör att den ligger relativt still i hästens mun. De större D-ringarna ger ett ökat tryck på sidan av hästens mun och förstärker ledande tygeltag. Dessa egenskaper kombinerat gör att ett D-rings bett ofta är ett bra bett att utbilda unga hästar med.

Är Baucher bett skarpt?

Fager erbjuder baucherbett i raka, tvådelade och tredelade modeller. Baucherbett ligger stilla och stabilt i hästens mun utan att glida för mycket i sidled och är därmed fördelaktigt om man vill ha ett bett som inte rör sig i onödan. Baucherbett passar även perfekt för dressyr.

Hur vet man att hästen gillar bettet?

Det tredelade bettet trycker mer på tungan än ett tvådelat, men hästen slipper risken att bettet viker sig spetsigt. Många hästar trivs bäst med tredelat tränsbett. Det raka/odelade bettet ligger stilla i munnen och minskar risken för vassa spetsar och smånyp.

Varför ska man ha Pullarträns?

Pullarträns – Lätthet när du rider

Pullartränsens form och position skiljer sig helt från andraträns, till exempel Remontträns eller Aachenträns. På grund av den annorlunda knäppningen ger pullartränset hästen mer utrymme runt näsborrarna och ger därför mer andningsfrihet än vad som är fallet med andra träns.