Vilket fackförbund undersköterska ?

vilket fackförbund undersköterska ? Unionen

Vilket fackförbund tillhör sjukvård?

Läkarförbundet är alltså förutom läkarnas fackförbund även professionens organisation och arbetar såväl för att stärka läkarnas ställning inom vården som för att förbättra hälso- och sjukvården i stort. Som enskild medlem är det en trygghet att tillhöra Läkarförbundet.

Vilket fackförbund inom landstinget?

Regioner. Vision är fackförbundet för dig som jobbar i en region eller studerar med siktet inställt på att jobba i regionens verksamhet. Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i Sveriges regioner kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens välfärd.

Vilka kompetenser krävs hos en undersköterska?

I kompetensmålen anges tre typer av kompetenser: en som handlar om teo- retisk ämneskunskap, en som handlar om kunskap om arbetssätt eller meto- der och en som handlar om att kunna göra, till exempel tillämpa ett specifikt arbetssätt.

Hur får man jobb på sjukhus som undersköterska?

Så här utbildar du dig till undersköterska Vill du utbilda dig till vårt kanske viktigaste yrke, och arbeta med människor som behöver din omsorg och din kompetens, kan du läsa utbildningen till undersköterska på C3L i Tyresö. Utbildningen ger dig en bred kunskap inom vård- och omsorgsområdet.18 feb

Vilket fackförbund tillhör jag?

Vilket fackförbund ska jag välja? Du bör för det första välja ett fackförbund som företräder det yrke du jobbar med eller studerar till. När du vet vilka fackförbund du kan bli medlem i kan du jämföra deras förmåner och villkor för att avgöra vilket som passar dig bäst.

Vilket fackförbund har sjuksköterska?

Du som arbetar som sjuksköterska, barnmorska eller med något annat yrke inom hälso- och sjukvårdsområdet har möjlighet att gå med i fackförbund Vårdförbundet.

Vilket förbund tillhör Kommunal?

Kommunal är medlem i LO – Landsorganisationen i Sverige som är ett samarbete mellan 14 fackförbund i Sverige.

Varför är det bra att vara med i Kommunal?

Som medlem i Kommunal får du stöd för att utveckla dig själv och ditt jobb, expertråd kring allt som rör ditt yrke och hjälp om något skulle hända. Dessutom ingår kvalificerad rådgivning om dina arbetsvillkor och en av marknadens bästa hem- och olycksfallsförsäkringar. Över 500 000 personer är med i Kommunal.

Hur mycket får en undersköterska i lön?

Undersköterskor inom kommunerna har en medianlön på 27 400 kronor, där de 10 procent bäst betalda har en lön på 30 300 kronor eller mer. Undersköterskor inom regionerna har en medianlön på 27 400 kronor där de bäst betalda hade en lön på 30 900 kronor eller mer.

Är undersköterska legitimerad?

Undersköterska blir en skyddad yrkestitel

Från och med den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer behövas ett bevis för att ha rätt att använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Vad är ingångslönen för en undersköterska?

Undersköterska – medellön

Medellönen för en Undersköterska är 23 850 kr brutto per månad (131 kr per timme) vilket är 11 950 kr (-33%) mindre än den nationella medellönen i Sverige. En Undersköterska kan förvänta sig en genomsnittlig ingångslön på 17 200 kr.