Vilket språk pratar man i indien ?

vilket språk pratar man i indien ? Folk i Indien – Korsord, Språk i indien pali, Folk i Indien webbkryss, Hörs i Indien korsord, Folkslag i Indien, Hindustani, Gör urdu i Indien, Hindi språk

Vad pratar man i Indien?

Det största språket i landet är hindi, som är ett indoeuropeiskt språk. Det största dravidaspråket är tamilska. Totalt räknar man med minst 30 olika språk och cirka 2 000 olika dialekter. Även kolonialspråket engelska används i Indien, främst som andraspråk mellan personer med olika modersmål.

Hur många pratar hindi i Indien?

hindi, hind?, nyindoariskt språk (se indoariska språk) som jämte engelska är Indiens nationalspråk och talas av drygt 313 miljoner (2009). Genom invandring har det blivit ett viktigt språk även i Sydafrika och Mauritius samt i t. ex. Fiji och Surinam.

Var pratas hindi?

Hindi talas mestadels i norra och centrala Indien. Det är det viktigaste officiella språket. Hindi utgör del av ett dialektkontinuum inom de indoariska språken, avgränsat i nordväst och väst av punjabi, sindhi och gujarati, i söder av marathi, i sydöst av oriya, i öster av bengali och i norr av nepali.

Hur många pratar engelska i Indien?

40 miljoner indier har engelska som modersmål. Bara dessa knappt fyra procent av den miljardstora befolkningen gör Indien till det tredje största engelsktalande landet i världen. Bara USA och Storbritannien ligger före, där 250 miljoner respektive 60 miljoner har engelskan som förstaspråk.26 nov

Vad heter Indien på hindi?

Indien (hindi: ????, Bh?rat; officiellt Republiken Indien (hindi: ???? ???????, Bh?rat Ga?ar?jya) är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin, ibland med tillägget världens största demokrati ?med anmärkningar?.

Kan talas i Indien och Singapore?

Tamil är officiellt språk i Indien, Sri Lanka och Singapore, och talas även i Malaysia. I Indien talas språket främst i den södra delen, framför allt i delstaten Tamil Nadu och i det indiska unionsterritoriet Puducherry. Tamil är ett av de klassiska språken i världen, med rik litteratur från de senaste tvåtusen åren.