Vilket takräcke passar din bil ?

vilket takräcke passar din bil ? Takräcke Passat, Biltema takräcke, Mont Blanc Takräcke, Lasthållare utan rails, Thule WingBar, Takräcke Volvo V60

Hur ska takräcket sitta?

När du monterar takboxen ovanpå takräckena ser du till att boxen hamnar mitt på taket för att undvika snedbelastning och krängingar vid hastiga svängar. Ett typiskt rookiemisstag är att man låter boxen sticka ut baktill och sedan förstör bagageluckan när man öppnar den utan att tänka sig för.

Hur fäster man takräcke utan rails?

Merparten av alla bilar saknar både rails och fästpunkter på taket. Men det är inga problem, du kommer att kunna få på ett takräcke på bilen ändå! Både Thules och Menabos takräcken fungerar som så att de ställs på taket på bilen, för att sedan spännas fast med en gummi-lackerat fäste i stål i dörrkarmen på bilen.18 jan

Hur vet man om en takbox passar?

Om du tänker använda din takbox för långa bilresor, bör du välja en högre variant för att få plats med skrymmande last. Är du sportig nog att vilja ta med dig en cykel eller kajak på resan, välj en smal takbox i sportstorlek. Då får du mer utrymme på ditt takräcke för en cykelhållare eller kajakhållare.

Vilka takräcken passar V60?

LLI Menabo, Yakima eller Thule. Vilket takräcke som du sedan köper, bestämmer du själv efter din egen smak. Alla takräcken passar till Volvo V60 II (225, 227) och möjliggör ett säkert fäste för en takbox..

Måste takboxen sitta i mitten?

Tänk på att skjuta boxen till mitten av bilens tak och att den ligger rakt utmed bilen för att inte skapa onödigt luftmotstånd. Har du en bred takbox kanske du vill kunna öppna den från två håll och då är det bra om det sitter på mitten.

Hur långt mellan takräcken?

Takräckena ska kunna monteras på din bil med ett avstånd på mellan 80 och 120 centimeter mellan dem, beroende på storlek på taktältet. En tumregel är att taktältet ska sticka ut cirka 30 centimeter både fram och bak från takräckena.

Vilka takräcken passar xc60?

Ett takräcke från Volvo med vingprofil, passar endast bilar med för bilar med integrerade rails. Testade av Volvo i ett City Crash test, tillverkade av stark aluminium. Alla tillbehör från Volvo så som cykel, skid, och takboxar passar.